יום שלישי, 16 אפריל 2024, 23:56  הפוך לדף הבית   הוסף למעודפים   שלח לחבר   RSS 

כיצד לנהל עסק לאמנויות לחימה

עסק זה כמו קרב, טעות אחת וזה עלול להגמר

10 טיפים לבעל עסק קטן או גדול ואף למי שמאמן לבד בפארק


מאת: צוות חגורה שחורה
פורסם: 22/12/2009
מאמנים ובעלי מועדונים לאומנויות לחימה עשויים להיות אנשי מקצוע מעולים אך לא ממש לדעת כיצד לנהל את העסק שלהם בחוכמה. בקרב טעות אחת יכולה לעלות ביוקר, כך גם בעסקים, ואותה הגישה שננקטת על המזרון צריכה להיות גם בעסק שלך.
 
מועדונים וחוגים נפתחים בכל מקום. כמו שהם נפתחים כך רובם נסגרים. עסק זה מלחמה, ואם אתה לא לוחם – אל תכנס לזה! אם אתה מלמד אחרים אמנות לחימה,  וגם אם זו קבוצה קטנה בפארק או במועדון כושר,  יש לבצע מספר מהלכים עיסקיים בכדי שהעסק יתרומם.  לדוגמא, תביעה משפטית אחת בלבד יכולה למוטט את העסק שלך כמו מכת KO  אחת בקרב.
 
לפניך 10 המלצות שמאמן ממוצע חייב להפנים בכדי להצליח בעסק הזה. חבל שבענף אמנויות הלחימה מאמנים מקצועיים לא תמיד אנשי עסקים מוצלחים, ומשאירים את רוב עבודת השיווק לידיים של אנשי מקצוע בשיווק ובפרסום שלא מבינים באומנויות הלחימה.
אם אתה מנהל מועדון או שוקל לפתוח מועדון, מומלץ שתאמץ את הדברים המובאים כאן בתוכנית העיסקית שלך:

  1. קבע את המחיר שלך. רוב האנשים קובעים את המחיר לשירות שנותנים לפי מה שמקובל בשוק וזה שגוי לחלוטין. עליך לקבוע מחיר לאימונים שלך המבוססים על ההוצאות שלך ועל כמות הכסף שאתה רוצה להרוויח. לאחר שתעשה זאת תוכל לקבל תמונה ברורה יותר על המחיר שאתה רוצה לגבות עבור השירות שאתה נותן. 

     

  2. קבל את כספך בזמן. המשפטים כמו "תשלם לי אחר כך" או " תשלמי לי מתי שאת יכולה" חייבים להעלם מאוצר המילים שלך. ברגע שקבעת מחיר וכללים לא תצטרך לבזבז אנרגיה וזמן עבור הגבייה. לכולם ברור שיש לשלם בזמן.  כמו כן, תיצור שיטה לגבות את הכסף ולעשות מעקב למען הסדר הטוב. במועדונים גדולים רצוי אף להטמיע מערכת במחשב שעושה מעקב אחר גביית הכספים. 

     

  3. נהל את העסק שלך לפי התנאים שלך. למרות שתרצה לתת שירות מעולה ולהיות זמין לכל אחד ואחד שאתה מאמן, יש לזכור שהזמן שלך לעצמך ולמשפחה שלך קודם לכל. קבע לעצמך לו"ז שמתאים לך בלבד, ולא לו"ז שמתאים לאלה שאתה מאמן. לפנות זמן לעצמך ולמשפחה שלך – זה דבר מקובל ואנשים סביבך יכבדו זאת. כדאי לזכור, שמטרת העסק שלך, בין היתר,  זה לתת לך חופש להנות מהחיים, ולא לכבול אותך כל שעות היום לעסק – מה שקורה לרבים מבעלי העסקים.    בנה את העסק שלך עם קו מנחה זה. 

     

  4. קדם את העסק שלך בלי בושה. אתה חייב להיות מומחה בשיווק, ואם אתה לא יכול לעשות זאת, אז כך משהו שכן מסוגל שיעשה את השיווק בשבילך. ככלל, אל תקח משהו חיצוני שיעשה לך את העבודה. ניתן לבקש מהמדריכים והמאמנים שלך לעשות זאת ולתגמל אותם בהתאם.  תוכל גם לשווק את העסק שלך באינטרנט, גם אם אין לך עדיין אתר. קידום ברשתות חברתיות כמו Facebook ודומיו זו פעולה מקובלת גם בעסקים גדולים.  ואם הנך שוקל להקים אתר לעסק שלך, בחגורה שחורה תוכל לבנות לעצמך מיני אתר בקלות רבה. אתר אינטרנט -  זהו צורך שיווקי שאין לוותר עליו. 

     

  5. חוק ה – 80-20. שמונים אחוזים מההצלחה שלך יבואו מעשרים אחוזים  מהפעילות שלך . שמונים אחוזים מהרווח של העסק שלך יבואו מעשרים אחוזים  מהלקוחות שלך.  אל תפחד להפרד מהשמונים אחוזים הללו. והכוונה היא שאם תלמידים, הורי תלמידים או מדריכים מהווים בעיה בשבילך ומפזרים חורבן סביבם – תפרד מהם! לפעמים צריך לחתוך יד כדי להציל את כל הגוף... תבחר את הצוות  והתלמידים שלך  בקפידה והחיים שלך יהיו קלים יותר. 

     

  6. תמיד תהיה כן עם עצמך ועם אחרים. כשאתה כן עם הצוות שלך אל תפחד להעיר להם אם יש דבר שלא נראה לך בסדר. יחד עם זאת, תקשיב לבעיות שיש להם באותה המידה. ובנוסף, אם אתה תעשה את העבודה שלך בצורה מעוררת התפעלות, הצוות שלך יכבד אותך ויושפע מהטוטאליות שלך לעסק. אם תהיה "חפיפניק" ותדרוש לעשות דברים ברמה גבוה – זה לא יקרה. 

     

  7. אל תפזר כסף. תשקיע את כספך בתבונה ותבדוק את השקעותיך. לדוגמא, אם פרסמת מודעה בעיתון מקומי, תבדוק האם הגיעו אליך בזכות פרסום זה וכמה  מהם נרשמו למועדון שלך. כך תוכל לבדוק האם הפרסום שהשקעת בו כסף  היה אפקטיבי והגדיל את הרווחים שלך. 

     

  8.  בנה מוניטין של בן אדם הוגן אבל איש עסקים קשוח. תעשה מה שטוב לעסק שלך ותשמור על העמדה שלך להחליט מה טוב ומה לא. כולם חייבים לדעת מי מנהל את העניינים ולוקח החלטות. כבעל עסק עליך לצפות מהצוות שלך לטוב ביותר כי אתה דורש זאת מעצמך. 

     

  9. תפתח חסינות לביקורת של אחרים אם אתה יודע שאתה עושה את הדברים נכון. אם אתה מצליח, אנשים עלולים להעביר עליך ביקורת שלילית, מפני שאתה השגת מה שהם לא הצליחו להשיג. תקבל עצות עסקיות לא מכאלה שנחשבים קולגות בסדר גודל שלך, אלא קבל עצות מהכרישים בתחום. כמו כן, בכדי להבין בעסקים, קבל הכשרה מסודרת מגורם מוכר שיש לו "קבלות". אל תעשה סתם קורס באיזה מקום רק בגלל שהמחיר שם היה זול.  גש למוסד מסודר ויוקרתי, ותשקיע את כספך שם בכדי שתקבל כלים כיצד להגדיל את ההכנסות שלך. 

     

  10. זה בסדר להצליח ולהרוויח טוב. זה לא אומר שאם אתה מצליח ומרוויח יפה, אתה פוגע באנשים אחרים. יש לזכור שהעסק שלך עושה טוב לכולם ב אומנויות לחימה.  המועדון שנמצא לא רחוק ממך הוא לא מתחרה אלא קולגה, שגם עוזר לגייס עוד אנשים שיעסקו באמנויות הלחימה.

 

לסיכום, אם החלטת לפתוח עסק שילמד אמנויות לחימה באופן מקצועי ורציני מומלץ שתאמץ את הטיפים הללו בכדי שתקבל לא רק תמורה כספית אלא גם תמורה רוחנית אישית על היותך מפיץ את תורת הלחימה  שאתה מתמחה בה. 

 
הכותב המאמר: Terry Bryan
תרגום ועריכה מאנגלית: אמיר כהן
 
כניסת משתמש
אימייל
סיסמא
שכחת סיסמא?